Jaarverslag
In haar jaarverslag blikt Slachtofferhulp Nederland terug op het voorgaande jaar. Hoe ging het met de zorg voor slachtoffers? Daarnaast presenteren we de financiële resultaten en vertellen we over samenwerking met onze partners.
Jaarverslag 2024
Slachtofferhulp Nederland heeft in 2024 weer meer slachtoffers geholpen. Er melden zich ruim 273.000 mensen bij ons aan: een stijging van 10% ten opzichte van 2023. We zien in deze stijging dat de politie en het Openbaar Ministerie meer slachtoffers verwijzen naar onze organisatie. Ook hebben we vaker ondersteund bij spreekrechtverklaringen van slachtoffers: een ruime verdubbeling van bijna 3.000 in 2023 naar ruim 6.700 keer in 2024.
Ervaringsverhalen die raken
In het jaarverslag 2024 komen verhalen van samenwerkingspartners, ervaringsverhalen en verhalen van medewerkers samen. Zoals het verhaal van Inge over de 12 Sv-procedure die zij startte. Burgemeester Dijksma staat stil bij heftige gebeurtenissen in studentenstad Utrecht en onderstreept het belang van gelijkwaardigheid tussen slachtoffer en niet-slachtoffer, invoelen en troost.
Resultaten
In het jaarverslag melden we wat er bereikt is in 2024. De feiten en cijfers laten zien dat er onveranderd behoefte is aan onze hulp.
Lees hier het digitale Jaarverslag 2024 van Slachtofferhulp Nederland.
Eerdere jaarverslagen
- Jaarverslag Slachtofferhulp Nederland 2023 (digitaal)
- Jaarverslag Slachtofferhulp Nederland 2022 (digitaal)
- Jaarverslag Slachtofferhulp Nederland 2021 (digitaal)
- Jaarverslag Slachtofferhulp Nederland 2020 (pdf)
- Jaarverslag Slachtofferhulp Nederland 2019 (pdf)
- Jaarverslag Slachtofferhulp Nederland 2018 (pdf)
- Jaarverslag Slachtofferhulp Nederland 2017 (pdf)
- Jaarverslag Slachtofferhulp Nederland 2016 (pdf)
- Jaarverslag Slachtofferhulp Nederland 2015 (pdf)
- Jaarverslag Slachtofferhulp Nederland 2014 (pdf)
- Jaarverslag Slachtofferhulp Nederland 2013 (pdf)
Organisatie en bestuur
Slachtofferhulp Nederland werkt vanuit tientallen locaties verspreid over Nederland. Het landelijk kantoor zit in Utrecht.
Onze financiën
Slachtofferhulp Nederland krijgt subsidie van de Rijksoverheid en gemeenten. Ook krijgen we particuliere donaties. Daardoor kunnen we slachtoffers gratis helpen.
Onze financiënGeschiedenis
Al sinds 1984 helpt Slachtofferhulp Nederland slachtoffers vooruit te komen en verder te gaan. Sindsdien kregen slachtoffers en nabestaanden steeds meer rechten. En in het strafrecht worden hun rol en positie steeds beter erkend en beschermd.